!
!

  Viool Kopen - Handige tips  
Alle goedkopere violen worden meestal geleverd als z.g. standaard product. Een standaard product koop je  vaak met de laagste prijs garantie. De verkoper stuurt de set ongeopend naar je op. In de koffer zit een viool met setje snaren en een kammetje. De viool zet je zelf in elkaar en werk je bij. Wil of kun je dat niet dan ga je  de vioolbouwer.

* Wat blijkt ?
Veel vioolbouwers zitten hier niet op te wachten of rekenen een prijs die vaak nog hoger ligt als de aankoop prijs van de viool. 
* Klachten  top 3: Bijna niet te stemmen ( weer een snaar kapot), blijft niet op stemming, speelt zwaar.
* Gevolg is dat de docent er geen les op wil geven, of je stopt als zeer snel met spelen want het lukt niet.

 Is er een alternatief ?
Ja er zijn bedrijven die goedkope violen goed speelbaar / stembaar maken.   
Wij zijn gemiddeld een 3/4 tot één uur bezig om een viool goed speelbaar en stembaar te maken. Het is vaak hoe goedkoper de viool hoe meer werk. De viool halen we helemaal uit elkaar en alle onderdelen zetten we na afstellen, insmeren er weer op. Tevens vervangen we ook regelmatig de Fabriekssnaren.

* Er komt op deze website een rubriek met foto's waarin we laten zien wat te doen voor he geval  je het zelf wilt gaan doen.

 
 Keuze Stappen plan

  Kies 1 - Welke  
Viool maat heb ik nodig ?

  Kies 2 -  Prijs / kwaliteit

  Kies 3 - Waarom is  Afwerking (Super Speelklaar ) nodig ? 

  Help me:
   Kies 4
Hoe moet ik ? (  Kammetje plaatsen, Stemmen, Snaar kapot e.d ) 


 

Hoe kopen wij in?
Violen selecteren wij op prijs, kwaliteit gebruikte materialen en wat er van te maken is.
Het arbeidsloon in het verre oosten is erg laag, daarom is de prijs laag. Een zelfde viool, in Nederland gemaakt, zal de viool een factor 15 x duurder zijn. Het probleem met de meeste goedkope violen is niet de viool maar de afwerking. Ze  zijn niet helemaal klaar zijn.

Koop je onwetendheid zo'n viool bij een webshop met de z.g. laagste-prijs-garantie en super snel in huis garantie dan haalt de verkoper de viool meestal niet eens uit de koffer en zit jij, de klant, met de problemen. Retourneren en geld terug is meestal geen probleem, maar het plezier is er al een beetje af.

 

Wij spelen zelf viool en vinden het leuk violen zo af te regelen en op te knappen dat u ook op een goedkope viool goed kunt spelen.