!
!

Strijkstok - Viool  " Hoge Kwaliteit "   Voordelig prijs  van € 69,- voor € 59,90
Wij kochten een restant winkelvoorraad 1/4 - 1/8 - nu extra voordelig van € 69,- voor € 49,90

Strijkstok Viool Carbon-Fiber

    1 -2 werkdagen
  • Beschrijving

Deze Strijkstok heeft de eigenschappen van een Kwaliteit Stok.  

Specificaties:

Stok:  Rond  Carbon - Fiber
Slof :  Ebbenhout met Paris Eye
Haar:  Mongolië Paardenhaar

 De  6 voordelen van carbon-fiber ten opzichte van een houten strijkstok?


 1 - Sterk
De carbon-fiber strijkstokken zijn steviger en reageren minder sterk op invloeden van buitenaf. Veel musici die buiten optreden of tussen publiek spelen, kiezen om die redenen voor carbon-fiber. Ook voor kinderen is carbon-fiber ideaal. Als je een strijkstok laat vallen, erop gaat zitten of te ver aanspant, zal hout sneller breken of vervormen dan carbon-fiber.

 2 - Licht
Carbon-fiber strijkstokken zijn meestal lichter dan strijkstokken van brazil hout, waardoor deze het spel vergemakkelijken. Indien je snelle passages speelt en minder gewicht hebt mee te torsen, is het logisch dat het makkelijk speelt. Door de stijfheid van carbon-fiber kun je met dat lage gewicht wel nog een mooie grote klank maken.

3- Stijf
Met carbon-fiber is een hoge stijfheid te bereiken die alleen mogelijk is bij zeer hoge kwaliteit hout. Hierdoor heb je een directe respons tijdens het strijken en kun je een mooie grote klank maken.

4 - Constante kwaliteit
Carbon-fiber strijkstokken zijn heel betrouwbaar massaal te produceren, waardoor de kwaliteit steeds hoger wordt en de prijs lager. De kwaliteit en eigenschappen van carbon-fiber zijn goed te voorspellen en reproduceerbaar.

5 - Goedkoop
Carbon-fiber strijkstokken zijn relatief goedkoop. Pernambuco, het hout waarvan houten strijkstokken gemaakt worden, raakt op en zal steeds duurder worden.

6 - Milieuvriendelijk
Voor carbon-fiber hoeven geen bomen gekapt te worden met alle gevolgen van dien. Pernambuco, het hout waarvan goede houten strijkstokken gemaakt worden, raakt op en wordt steeds schaarser.


 

Conclusie
Houten Strijkstokken hebben een rijke historie en vele fantastische makers. Er zijn mooie antieke strijkstokken, waarmee hopelijk nog eeuwen gespeeld zal worden. Carbon-fiber bouwt verder op deze traditie  is het strijkstok materiaal van de toekomst.

 

 

 

 

Uitgebreide versie
Wat is carbon-fiber?
Koolstofvezel  (het Nederlandse woord voor carbon-fiber) is een materiaal dat bestaat uit extreem dunne vezels van koolstof. Koolstofvezels worden gemaakt uit acrylvezels die door middel van pyrolyse bij temperaturen tot 3000 °C verkoold worden.Koolstofvezel heeft als eigenschap dat het niet oxideert onder invloed van water en zuurstof.

Eigenschappen: Het heeft een aanmerkelijk lagere dichtheid dan staal, een grote treksterkte en een lage uitzettingscoëfficiënt. Deze eigenschappen maken koolstofvezel-composieten zeer geschikt voor toepassingen waar een laag gewicht, grote sterkte en grote stijfheid nodig zijn, zoals in:
• de luchtvaart
• de auto-industrie
• sportartikelen, zoals polsstokken, roeiboten, fietsen, masten
• de bouwindustrie, voornamelijk als uitwendige wapening.
 (bron: Wikipedia)

Een carbon fiber strijkstok ziet er hetzelfde uit als een houten strijkstok, behalve dat de stok vaak van zwart of grijs materiaal is. De slof en het haar zien er doorgaans hetzelfde uit en zijn veelal van respectievelijk ebbenhout en paardenhaar. Een carbon-fiber strijkstok is dus vrij conventioneel gemaakt.
Zo revolutionair is een carbon-fiber strijkstok dus niet. Hij heeft dezelfde vorm, balans, stijfheid en gewicht als een houten strijkstok. Wel kan met carbon gemakkelijk en goedkoop de stijfheid, balans en het lichte gewicht van een hoge kwaliteit houten strijkstok bereikt worden.

Hoe strijkt en klinkt een carbon-fiber strijkstok?
Een carbon-fiber strijkstok heeft geen specifieke klank of streek eigenschappen. De variatie in gewicht, kwaliteit, balans, stijfheid en klank die men aantreft bij houten strijkstokken, vindt men ook in de carbon-fiber strijkstokken.

Voordelen van carbon-fiber ten opzichte van een houten strijkstok?
* Sterk. De carbon-fiber strijkstokken zijn steviger en reageren minder sterk op invloeden van buitenaf. Veel musici die buiten optreden of tussen publiek spelen, kiezen om die redenen voor carbon-fiber. Ook voor kinderen is carbon-fiber ideaal. Als je een strijkstok laat vallen, erop gaat zitten of te ver aanspant, zal hout sneller breken of vervormen dan carbon-fiber.
* Licht.  Carbon-fiber strijkstokken zijn meestal lichter dan strijkstokken van brazil hout, waardoor deze het spel vergemakkelijken. Indien je snelle passages speelt en minder gewicht hebt mee te torsen, is het logisch dat het makkelijk speelt. Door de stijfheid van carbon-fiber kun je met dat lage gewicht wel nog een mooie grote klank maken.
* Stijf.  Met carbon-fiber is een hoge stijfheid te bereiken die alleen mogelijk is bij zeer hoge kwaliteit hout. Hierdoor heb je een directe respons tijdens het strijken en kun je een mooie grote klank maken.
* Constante kwaliteit  Carbon-fiber strijkstokken zijn heel betrouwbaar massaal te produceren, waardoor de kwaliteit steeds hoger wordt en de prijs lager. De kwaliteit en eigenschappen van carbon-fiber zijn goed te voorspellen en reproduceerbaar.
* Goedkoop.  Carbon-fiber strijkstokken zijn relatief goedkoop. Pernambuco, het hout waarvan houten strijkstokken gemaakt worden, raakt op en zal steeds duurder worden.
* Uiterlijk.  Carbon-fiber strijkstokken zijn er in veel mooie designs met verschillende kleuren. Van alles is mogelijk: alle kleuren van de regenboog, carbon met hout omwikkeld wat eruit ziet als een houten strijkstok, verschillende figuurtjes op de slof ter vervanging van het Parijse oog, motieven op de stok en noem maar op.
* Milieuvriendelijk.  Voor carbon-fiber hoeven geen bomen gekapt te worden met alle gevolgen van dien. Pernambuco, het hout waarvan houten strijkstokken gemaakt worden, raakt op en wordt steeds schaarser.

Conclusie. 
Carbon-fiber bouwt verder op de traditie van de houten Strijkstok en is het strijkstok materiaal van de toekomst.