!
!

1/8 Viool Ars-024 Ex Rental  - " Comfort afwerking van de Tsjechische Vioolbouwer "
Semi Professionele - Viool speelt makkelijk heeft een warme toon. Opgekocht bij sluiting van een viool-winkel. Afwerking Comfort met nieuwe Warchal  € 43,-  

1/8 Ars Music 024 - Ex rental

Geen Verzendkosten
Comfort ( WARCHAL snaren)
    1 werkdag
  • Beschrijving

1/8 Viool Ars - 024  ( Nieuwprijs Compleet   € 530,- 
 1/8  Viool (2017)  nu  € 199,50  
 Zeer degelijk Vorm Koffer.

 Set bestaat uit:  Viool - Koffer - Carbon Strijkstok - Hars en Wolf Schoudersteun

1/2 Viool Ars Music 024  " Hoge kwaliteit, hand gebouwd in Tsjechisch atelier "  Het instrument is met zorg gebouwd door vakbekwame bouwers onder leiding van meester-vioolbouwers. Het tempo ligt lager dan in fabrieken: vanwege de aandacht voor elk detail. Het resultaat is een goede toon kwaliteit en afstelling van het instrument gegarandeerd.  Viool Ars Music 024
•  Volledig netjes afgewerkte solide Houten Viool
•  Voorzijde handgelakt Canadese spar
•  Achterzijde en zijkant: Mooi gevlamd Canadese esdoorn
•  Transparant Hand Gelakt
•  Goede top kwaliteit passende Stemsleutels.
•  Staartstuk met 4  Fijnstemmers
 
 
•  Snaren:  Nylon - Thomastik

  

 
 Strijkstok:  

   Rond Brasil Houten Strijkstok met ebbenhout slof.

 

 
 De Koffer
  Leoardo VC13  VORM-koffer  
  Zwart
  heeft twee (2) rugriemen.
  Met donkerblauw pluchen interieur.

  Schoudersteun Wolf

 

 1/2 Viool Ars Music 024  " Hoge kwaliteit, hand gebouwd in Tsjechisch atelier "  Het instrument is met zorg gebouwd door vakbekwame bouwers onder leiding van meester-vioolbouwers. Het tempo ligt lager dan in fabrieken: vanwege de aandacht voor elk detail. Het resultaat is een goede toon kwaliteit en afstelling van het instrument gegarandeerd.ARS Music combineert de uitstekende Tsjechische vakmanschap met het gebruik van het beste hout, en accessoires, van toonaangevende leveranciers.

Stukje geschiedenis

Tijdens het communistische regime stond alles behoorlijk stil, omdat alle vioolbouwers in één grote fabriek moesten werken… na de val van communisme was er echter weer ruimte voor private initiatieven en ateliers én verhoging van de kwaliteit.  Tsjechische en Duitse vioolbouwers werkten samen om de vioolbouw in dit gebied nieuw leven in te blazen en een nieuwe generatie bouwers op te leiden.

Tot 2005 was er in Luby zelfs een welbekende vioolbouwschool gevestigd, waar veel goede vioolbouwers gestudeerd hebben. Boheemse/Tsjechische instrumenten staan inmiddels zeer goed bekend en zijn zeer populair over de hele wereld. Wij hebben verschillende ateliers getest en zijn uitgekomen bij Akord Kvint… een kleinschalig atelier met kwaliteit hoog in het vaandel en een hartverwarmende filosofie.
(overgenomen van Zlata Strijkinstrumenten )